Rakas ystävä,

Kulunut vuosi on tuonut mukanaan paljon muutoksia paitsi kirkkokunnassamme myös yhteiskunnallisesti. Muutokset eivät kuitenkaan ole välttämättä niin huono juttu. Ne kertovat, että emme ole jääneet paikoillemme ja osaamme yhä reagoida jatkuvasti muuttuvaan maailmaan. Tämän aamun uutiset ovat illalla jo vanhoja. 2000-luvulla syntyneet eivät osaa enää käyttää lankapuhelinta tai kasettinauhuria.

Kristuskin toi syntyessään muutoksia. Neitsyt tuli raskaaksi, enkelit ilmestyivät monille, paimenet ja idän tietäjät kiiruhtivat talliin ja Herodes tappoi kaikki alle kaksi vuotiaat. Tapahtumat olivat kaikki ihmeellisiä ja osa myös surullisia. Nämä kaikki piti kuitenkin tapahtua, että lupaus Messiasta pystyttiin täyttämään ja tapahtui suurin ihme eli pelastus.

Kristus on avannut meille pääsyn tähän armoon,
jossa nyt lujasti pysymme.
Me riemuitsemme siitä toivosta,
että pääsemme Jumalan kirkkauteen.

Jumalalla on tämäkin aikakausi kädessään ja muutosten kautta on ainoa tie eteenpäin.
Emme voi jäädä paikoillemme.

Siunattua joulunaikaa!

Joulutervehdys_pkj_2016.pdf