Muistan, kun omat lapset olivat vielä siinä iässä, että heitä jaksoi kantaa olkapäillä. Silloin aikaa vietettiin paljon leikkipuiston hiekkalaatikon reunalla.

Erään kerran leikkipuistossa kävi niin, että yksi lapsistani oli kiivennyt kiipeilytelineessä niin korkealle, ettei hän uskaltanut tulla sieltä alas. Kehotin häntä hyppäämään syliini, että minä kyllä ottaisin hänet vastaan. Hän ei tahtonut suostua ehdotukseeni, koska lapsen näkökulmasta hän oli varsin korkealla eikä hän voinut varmuudella tietää, että saanko minä hänet kiinni. Pitkän pohdinnan ja hartaan maanittelun jälkeen hän rohkaisi mielensä ja hyppäsi ’tyhjän päälle’ turvallisesti isän syliin.

Hyppy – ja isän syliin!

Ensimmäinen hyppy oli vaikea, mutta mitä tapahtui sen jälkeen? Ei kulunut kuin tovi, kun lapsi oli kiivennyt samaan paikkaan ja oli taas muka apua vailla. Sitten sitä hypättiin alas isän syliin ja kohta sama uudestaan. Lopulta isän piti lopettaa leikki, koska lapsi kiipesi kerta toisensa jälkeen korkeammalle ja alkoi etukäteen varoittamatta hypätä alas.

Ensimmäinen hyppy oli se vaikein, mutta kun ensimmäisen hypyn uskaltautui tekemään, luottamus syrjäytti pelon. Luottamus kasvoi hyppy hypyltä ja hyvä kokemus ruokki lasta haluamaan aina enemmän. Kutsun tätä luottamuksen riemuksi.

Sama luottamuksen riemu on tarjolla myös meille aikuisille. Jeesus antoi tästä esimerkin omassa elämässään. Hän eli maanpäällä luottaen täysin Taivaallisen Isän tahtoon. Hän oli valmis ’hyppäämään’ Isän syliin kerta toisensa jälkeen. Vaikein ’hyppy’ oli ristillä kuoleman edessä, mutta silloinkin hän luotti Isän ottavan hänet vastaan: ”Isä, sinun käsiisi minä uskon henkeni.

Mekin saamme luottaa Jeesuksen esimerkin tavoin elämämme Jumalalle. On tilanne mikä tahansa,Taivaallinen Isä odottaa ’hyppyäsi’ hänen syliinsä. Koskee hyppy tuntemattomaan epävarmuutta tulevasta, kuolemaa, sairautta tai mitä tahansa ihmiselämän rosoista pintaa, Taivaallinen Isä odottaa syli avoinna hyppyäsi. Isän syli kantaa.

Ensimmäinen ’hyppy’ on se vaikein. Toivon ja rukoilen, että me jokainen uskaltaudumme sen tekemään. Se on alku alati kasvavalle luottamukselle. Jospa siis uskaltautuisimme lapsen tavoin luottamuksen kasvaessa kokeilemaan Isän sylin kestävyyttä ja hyppäämään kerta toisensa jälkeen uudestaan ja uudestaan. Taivaallinen Isä ei väsy ottamaan ’koppia’ – hän kantaa. Tämä on kutsu luottamuksen riemuun.

”Heittäkää kaikki murheenne hänen kannettavakseen, sillä hän pitää teistä huolen.” (1. Piet. 5:7)