Toukuussa tuli tämän vuoden juoksutavoite täytettyä eli juoksin 7 vuoden tauon jälkeen maratoniksi nimitetyn matkan (42195 m). Ilma oli mitä kaunein, mutta samalla mitä haastavin: 26C ja aurinkoa pilvettömältä taivaalta. Siinä yksi osa syy, että jäin 10 min tavoitteestani, kun loppuajaksi tuli 3.30.

Katse uusiin tavoitteisiin.

Katse uusiin tavoitteisiin.

Mutta aina on jotain hyvää, jos on jotain huonoakin. Uupuminen jo ennen 30 km kohtaa ja taistelu ei enää aikaa, vaan jäljellä olevaa matkaa vastaan, oli kokemus, mikä pakotti minut kunnioittamaan maratonia juoksumatkana, vaikka tämä olikin järjestyksessä sentään 27. virallinen startti.

Samalla löysin uudelleen juoksemisen ’zenin’. Toisin sanoen sen, kun taistelet mieltä vastaan silloin, kun keho ja mieli valehtelevat yhdessä, ettet enää jaksa. Mitä onkaan saada yliote tuosta tunteesta – siinä on juoksemisen zen.

Tämä tuskallinen kokemus sai miehen etsimään jotain uutta. Ajattelin vielä kerran kokeilla, että onko tästä kropasta vielä johonkin ihan uuteen. Jospa aloitan ultraamaan. Olen 50 km ultran aikanaan 3 kertaa juossut, mutta nyt ultraamisella tarkoitan jotain vähän pidempää – ei näitä ’pikamatkoja’.

Pitkän aikavälin tavoite on juosta jonain päivänä 100 km matka tai jos Herra suo, niin jotain mukavaa maastossa tai etappijuoksuna.  Välietappina tälle vuodelle asetin reilun 40 mailin juoksun eli ’Route 66.666’.  Tämä toteutuu ’non-stop’ juoksuna 11.10. ultrajuoksutapahtumassa ’Wihan kilometrit’. Siellä kierretään 3, 333 km lenkkiä, joten tavoite on 20 kierrosta – 66,666 km. Luku on oikein maukas välietappi juoksijapapille lyötäväksi ja testi siihen, että onko tästä kropasta ja mielestä taittamaan joskus 100 km tai kenties jotain vielä oudompaa.

Jos siis Endomondossa näkyy lähikuukausina pidempiä matkoja, niin tässä syy. Eli vielä kerran pojat – kohti uusia haasteita. Ja kaikki tämä tapahtuu Herran armosta.

Täältä voi seurata treenin edistymistä:

http://www.endomondo.com/profile/283101

Ja jos kiinnostusta tähän projektiin on enemmän, niin huhuile kaveriksi Endomondossa ja näet enemmän :-) Tietty aina voit tulla lenkille mukaan ’nylkyttämään’ (= ilmaus hitaalle pitkälle lenkille).