Treenikausi kesän isojen tavoitteiden suhteen on nyt viikottaisissa kilometrimäärissä mitattuna huipussaan. Löysin mukavasti ’välikisan’ harjoitteluksi ennen päätavoitetta ja tiedossa on sellainen mukava etappi vielä kisan jälkeenkin.

Kengät kuluu - kuluuko mies?

Kengät kuluu – kuluuko mies?

  • Välietappina on äitienpäivän tienoilla Kuopiossa juostava Kuopio 6h Run. Idea on yksinkertaisesti juosta 6 tuntia ja lopussa katsotaan paljonko on kertynyt matkaa. Juoksen sen 60 km harjoituksena, joten siinä ei lähdetä kokeilemaan vauhteja ollenkaan.  Ja homman mielenkiinto on siinä, että se juostaan Väinölänniemessä 400 m radalla :D
  • Päätavoite on selvitä hengissä maaliin kesäkuussa 44. Suomi-juoksussa 100 km matkalla. Pelottava ajatus, mutta se on vain kohdattava. Siellä sentään kierroksen pituus on 3,333 km ja kauniissa maisemassa.
  • Kesän viimeinen etappi on sitten juosta Akaan Päivölään vuosikonferenssiin Tampereelta. Matkaa tulee reilu maratonin verran, mutta tämä onkin tarkoitus olla vain hauskaa.

Syksy ja loppukesä on vielä avoin, mutta kummastakin on alustavat suunnitelmat vielä voimassa. Katsotaan kesä nyt ensin kaikessa rauhassa ja sitten mietitään, miten kiinnostus ja aika riittävät. Ja tietenkin kaikessa on kaino ajatus, että saa olla terveenä.

Painonhallinnan vakioinnin lisäksi olen nyt muuttanut ruokavalioita aamu- ja päiväpainotteiseksi. Aamulla puuro (veteen), päivällä normaali ruoka ja illalla klo 19-20 iltapala, jolloin ei enää leipää, muroja tai sellaista. Lähinnä hedelmät ja jogurtti. Ja jos tämä onnistuu, niin siinä tapauksessa ei tarvitse varsinaiselle ruokavaliolle ryhtyä.