Talvi ja kevät treenattu valmistaen kroppaa pidemmille  matkoille. Kuopio 6h Run oli sitten ensimmäinen koitos, jossa mitattiin treenin onnistumista.

Syksyn 66,666 km WiHan kilometrien romahduksesta ja taistelusta sen jälkeen jäi vähän sellainen epätietoinen tunnelma siitä, onko minusta sittenkään pidemmille matkoille juoksemaan. Päätin kuitenkin silloin lähteä vielä tavoittelemaan 100 km matkaa. Keväällä löytyi toukokuun alkuun Kuopiosta 6 tunnin juoksu, joka olisi hyvä mittari kesäkuun 100 km matkalle. Treenilenkit antoivat keväällä uskoa siihen, että eteenpäin on menty, mutta kuitenkin…

Lähdin kisaan tavoittelemaan 60 km rajaa eli etsimään sopivaa vauhtia 100 km juoksulle, jossa tähtäin olisi 10 tunnin kohdalla. Kisa juostiin 400 m radalla, joten se oli täydellinen koitos myös henkiselle kantille. Lähdin kaikessa rauhassa liikkeelle ja ajatuksena painaa tasaisella vauhdilla loppuun. Juoma / ruokatauot pidin 1/2 h välein paitsi viimeisen tunnin aikana 15 min välein. Juomaan tai syömään en pysähtynyt, vaan kävelin nuo osat.

Mielenkiintoista matkalla oli, ettei missään vaiheessa tullut tuttua ’muuria’ vastaan. Ainoa huolenaihe oli polvi, joka muistutteli olemassa olostaan aina rytminvaihdoksen aikaan. Maratonin kieppeillä ja sitten tasaisin välein alkoi vatsan krampit (pistos), jotka hoituivat itsestään, kun pyrki sulkemaan kivun pois ajatuksista tai otti juomatauon.

Viimeisen tunnin kohdalla alkoivat jalat jo painaa, mutta noin 5 h 15 min kohdalla huomasin olevani vielä hyvissä voimissa, joten lisäsin vauhtia siinä, kun monet muut alkoivat hyytyä. Lopputulos oli 64152m (160 kierrosta) sijoituksella 7 (http://www.rauhalahtiroadrunners.com/k6h/tulokset/Kuopio_6h_2015_lopputulokset.pdf).

Loppukiri oli onnistunut siinä mielessä, että maratonin kohdalla olin 10. ja paransin sen jälkeen vielä 3 sijaa. Maratonin kohdalla olin vasta 3 h 57 min, joten viimeinen 2 h tultiin kovempaa. Palautuminen oli sekin melko hyvää. Seuraavan päivän 6 km palauttelu meni ok, vaikka reidet ovat pökkelöt.

Nyt etsitään sitten hyvää tekosyytä, mitä varten en osallistuisi 100 km kisaan. Mieli tekisi jättää väliin, koska tuo 36 km lisää tähän tuntuu ylivoimaiselta. Mutta olihan tämä melkoinen parannut syksyn WiHaan, jossa 66 km otti reilut 6 h 40 min romahduksineen. Nyt 64 km 6h aikaan ilman isompia vaikeuksia.

No, pitää miettiä. Seuraavassa blogissa olen sitten  yrittänyt 100 km matkaa, jos olen sille uskaltatunut. Palataan asiaan.

Valmiina 'teuraaksi' - ennen kisaa.

Valmiina ’teuraaksi’ – ennen kisaa.

160 kierrosta tällä radalla.

160 kierrosta tällä radalla.

Se oli siinä.

Se oli siinä.