Kuvaavaa joulukuussa alkaneen uuden treenikauden osalta on se, että vasta nyt siitä tänne blogiin kirjoittelen. Treenit ovat kyllä käynnistyneet suunnitelman mukaisesti ja pääsääntöisesti kaikki keskeiset harjoitukset on kyllä tehtykin.

Ohessa on linkki tämän kevään treenisuunnitelmaan, joka siis tähtää 12 h juoksuun toukokuussa.

Talven juoksutunnelmia.

Talven juoksutunnelmia.

Jorin harjoitusohjelma 12h juoksuun

Elämä ei kuitenkaan ole mennyt aivan niin kuin olin suunnitellut. Tarkoitus oli alkaa käydä seuran harjoituksissa ja hyödyntää halliaikoja vetoharjoitusten tekemiseen. Toisin kävi – aika ja tarmo eivät ole riittäneet. Säät ovat kuitenkin olleet kohtuullisen suotuiset, joten harjoitukset on tehty ainakin sinne päin. Paras terä nopeusharjoittelusta on kuitenkin jäänyt.

Terveenä olen saanut kuitenkin olla. Pientä vaivaa on ollut polvessa ja kantapäässä. Uutena ovat tulleet alavatsan kivut juostessa. Vaikuttavat olevan jotain lihasvaivoja – ehkä jokin pieni kudosvamma. Lääkäriä en ole asialla vaivannut.

Näihin kilpailuihin olen ajatellut osallistua tänä vuonna. Jos jonnekin maratonille syksyllä vielä intoudun, niin sinne sitten mennään treenaamatta.

Kokkola Ultra Run, Kokkola 12 h 21.5.2016
Pyssymäki Extreme, Nivala 57,5 km 13.8.2016

Kokkolassa tavoitellaan tulokseksi jotain päälle 100 km. Jos sen saa kokoon, niin se riittää. Ehkä semmoiseen 110 km matkaan voisi treenivauhdit sovitella.

Yleinen tylsistyminen vaivaa vähän juoksuakin. Kun ei mikään huvita, niin eipä sitä saa itsestään parastakaan irti. Tosin tekemällä erityisiä haasteita treeniohjelmaan, sitä saa huijattua itsensä vähän innostumaankin. Reittivalinnat ja välillä vähän haasteellisemmat matkat, saavat vielä mielen lämpenemään.

Joulun alla olin paastolla ennen treenikauden alkua ja jätin siinä soveltamani ruokailurytmin – ruokamäärät siis normaaliin lisäten – edelleen käyttöön. Painoa en saanut pysyvästi pois kuin muutaman kilon, mutta mukava oli huomata, että tuo oli poissa rasvasta. Vaikka edelleen paino heittelee melkoisesti päivittäin, kehon rasva on vähentynyt.

Negatiivista painonhallinnassa on ollut se, että siitä on tullut aika tavalla pakkomielteistä. Välillä huono syöminen heijastuu myös jaksamiseen niin lenkillä kuin muutenkin. Katsotaan nyt, josko sitä tuo ravintopuolikin saadaan vielä kuntoon. Pitäisi vain päästä kokonaan irti kaikesta makeasta ja sitten voisikin syödä huomattavasti huolettomammin.

No, näillä sitä mennään kuitenkin. Ei muuta kuin hyviä kilometrejä sinulle!

– jori