Ensimmäiset leskenlehdet osuivat silmään lenkillä jo 18.3. Kylmät yöt eivät ole tätä kukkaa lannistaneet. Kevät on täten jo pitkällä. Nyt pitäisi jo lyödä kiireesti lukkoon kesän tavoitteet juoksemisen saralla. Kilpailullisiin tavoitteisiin nyt ei isoja muutoksia ole tulossa – niistä sitten myöhemmin.

Kevään merkit; vaaka ja leskenlehti.

Kevään merkit; vaaka ja leskenlehti.

Mutta painonhallinnalliset tavoitteet pitää jo kiireesti asettaa. Ei tässä tarvetta laihduttamiseen isosti ole, mutta juoksijan arkea on vain se tosiasia, että jokainen ylimääräinen kilo on aina liikaa.
Tällä kertaa en paastoa, mutta yritänpä saada pari kiloa pois. Lähden liikkeelle kahdella stepillä:
  1. vakioin painon / rasvaprosentin mittauksen ajankohdan ja
  2. vähennän iltasyömistä ja teen aamiaisesta ja päivällisestä keskeiset ruokahetket

Lähdetään näillä liikkeelle ja katsotaan, missä mennään. Sen jälkeen sitten arvioidaan mahdolliset ruokavalion muutokset.