Kuluvan syksyn aikana olen elänyt muutoksen aikaa. Isoin muutos, joka elämääni on tullut, ei ole lähtöisin itsestäni enkä voi sanoa sitä koskaan tavoitelleenikaan. Kuitenkin tiedän, että juuri tämä muutos on se, johon Herrani Jeesus Kristus on minut nyt kutsunut. Hän on sitonut minut entistä tiukemmalla otteella itseensä ja enää ei olekaan aika toteuttaa niitä omia päämääriä ja valintoja, jotka ehkä luonnostani itselleni valitsisin. Ei, vaan nyt on tullut aika kulkea sinne, minne Herra tahtoo minut viedä; sinne, missä tie on välillä pelottavakin. Ja viimeistään nyt oman tahdon tieni on kulkenut päätökseen ja minusta on tullut kokonaisvaltaisesti Kristuksen tahdon toteuttaja; kulkipa tie sitten minne vain.

Muutos seurakuntatyöntekijästä paikallispastoriksi ei tavallaan muuttanut elämässäni mitään, mutta kuitenkin kaikki on toisin. Näen omat vajavaisuuteni yhä selvemmin. Lisäksi introverttinä ja kaiken kukkuraksi myös yliherkkänä ihmisenä mietin, että miten Herra on minut työhönsä valinnutkaan? Miten introvertti ihminen, joka haluaa olla sivussa, ja katsella ja tarkkailla muita, voisi toimia pastorina, joka niin usein on kaiken keskipisteenä?

Kun Herra on minut kutsunut jollekin paikalle, saan luottaa siihen, että Hän vie suunnitelmansa loppuun; tuntuipa minusta miltä tuntui. Ehkäpä saan olla löytämässä niitä muitakin maan hiljaisia ihmisiä, jotka kokevat yhtälailla arvottomuutta ja epätäydellisyyttä äänekkäämpien ja sanavalmiimpien ihmisten rinnalla. Tai ehkäpä seurakunta voisi nousta pastorikeskeisyydestä yhtenäiseen opetuslapsien joukkoon, jossa jokaisella on oma tärkeä paikkansa ja kullakin on jotain annettavaa muille. Herra yksin tietää, mihin tieni johtaa.

Tänä päivänä Herra edelleen etsii niitä, jotka haluavat olla viemässä Hänen valtakuntaansa eteenpäin. Hän ei tänä päivänä kysy sinulta, mitä sinä osaat tai et osaa. Hän ei katso ikääsi: oletko nuori vai vanha; Hän ei katso menneisyyttäsi, ei lähtökohtiasi elämään. Ei, vaan Hän kysyy tänään sinulta: Rakastatko sinä Minua?, niin kuin Hän aikanaan kysyi Pietarilta.

Hän tulee viemään sinut läpi kaiken, mihin Hän sinut johdattaa. Jumalan valtakunta tarvitsee tänäkin päivänä käsiä ja jalkoja, jotka haluavat viedä Jumalan rakkautta eteenpäin. Hän kutsui aikoinaan opetuslapsikseen monella tapaa epätäydellisiä ihmisiä, ja niin Hän kutsuu tänäkin päivänä. Tehtävää on paljon, mutta työmiehiä vähän. Voisiko tämä olla se päivä, jona uudestaan lupaat Häntä rakastaa, vaikka tuo tie veisi sinulle ehkä tuntemattomaan ja ei-niin-miellyttävään paikkaan? Kuule Herran Jeesuksen lupaus todellisen elämän löytämisestä juuri sinulle:

Matt.16:24-25

Jos joku tahtoo Minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon ristinsä ja seuratkoon Minua. Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä Minun tähteni, hän löytää sen.”

Rukoillaan. Herra Jeesus, tahdon antaa elämäni Sinun käyttöösi. Murra sydämeni kovuus ja ylpeys, anna minun kuolla omille pyyteilleni ja omalle tahdolleni. Suo minun löytää Sinun tahtosi ja suunnitelmasi elämääni. Armahda minua, etten Sinun nimeäsi hyväksikäyttäen edistäisi omaa valtakuntaani ja korottaisi itseäni muiden yläpuolelle vaan veisin Sinun valtakuntaasi eteenpäin. Anna minulle alttiutta olla kuuliainen silloinkin, kun se maksaa minulle enemmän kuin olisin koskaan voinut kuvitellakaan. Kiitos, että täytät minut Hengelläsi, Sinä Pyhä ja Kaikkivaltias, kolmiyhteinen Jumalani. Aamen.